Aug 21, 2014

Meal Shakes dan masalah sembelit

Salam semua...
Bila sebut Meal Shakes Shaklee, rata2 semua dh tau khasiat dan kelebihan consume minuman yg bwraroma vanilla ni..rasanya yg enak sangat2 digemari terutama oleh kanak2.
Ramai ibu2 yg anak2 mereka mempunyai masalah kurang selera makan, masalah berat badan, asma dan selalu demam telah memberikan anak mereka Meal Shakes Shaklee ni. Tak terkecuali saya juga mula berkenalan dgn Shaklee adalah melalui Meal Shakes.
Cerita pasa sembelit, baru2 ni..biasala musim rumah terbuka, jln sana sini..mkn macam2..entah apa yg dimakan oleh my son sampai sembelit...maybe makan dodol byk kot kikiki...menangis2 dia sakit.
So pada waktu tu, saya pujuk anak untuk minum susu yg saya campur dgn Meal Shakes...sebabnya anak saya ni jenis xsuka mkn buah n sayur, taklama lebih kurang sejam, saya tgk mybspn dh duk dipenjuru2 rumah...tu tandanya dia nk memproses la hahaha, saya biarkan je n tgk dia x nangis dh..Alhamdllh proses pembuangan berjln lancar jer hehehe.
So, untuk yg sering mengalami sembelit terutama anak2, saya suggest anda try Meal Shakes. Insyaallh dapat membantu.
If berminat, call/whatsapp/contact saya:
Suhaila | 012-3160991
Halimi | 012-3160091

Aug 11, 2014

Resepi Cinch Smoothie :)

Salam semua...
Maaf la ye..cuti raua lama sangat.
Sampai blog pun dh nk bersawang hehehe

Ok..entry warm up saya hr ni...
Bagi semua terliur tgk...
Cinch Smoothie...yer Cinch Shake Shaklee tu la...kita leh pelbagai kan cara olah Cinch ni tau. Kalau tiap2 hr just bancuh fgn plain water or juice boring gak kan :)

Cinch Smoothie yg di taburi dgn buah2 segar..mesti nafsu nak minum meluap2 punya bila nampak smoothie ni, tambah2 bila cuaca panas2..mmg umpphhhh sgt la kan. Dhla segar, berkhasiat dan yg penting boleh mengurangkan kg dan ukuran cm badan korang...

Ok ni resepi Cinch Smoothie

* 2 scoop Cinch ( prefer Vanilla flavoured)
*Susu segar/ full cream
*Sesudu plqin yogurt (optional)
*Ais Cube secukupnya
Buah2 segar yg dipotong

-Blend semua yg bertanda * sehingga halus
-Masukkan dlm gelas..dh tabur buah2an segar
- Sedia untuk diminum

Senang n mudah jer...Selamat mencuba :)

Untuk order Cinch + resepi Cinch lain yg enak..boleh pm/contact jer saya :
Suhaila | 012-3160991
Halimi | 012-3160091

Jul 2, 2014

Basic H Shaklee- Menghilangkan Kesan Dakwat Pen Pada Sofaku

Assalamualaikum dan Salam Ramadan Semua
Alkisah nak story pasal Basic H Shaklee, pencuci pelbagai guna ini
Nak jadi cerita, malam tadi en.suami perasan ada hasil seni di sofa kami
Dah tau la sapa yang buat tu kan..mesti la hero sorang tu

See..korang nampak tak tu contengan2 yang dibuat huhuhu

Yang bestnya saya pun x perasan n bila la hero kami tu buat keje ni
Mayb dia buat keje ni masa saya sibuk basuh pinggan kat dapur n masa ni en. saumai dah gi terawih
Coz perasan dia ada pegang pen entah dari mn dia dapat n minta kertas kat saya
Then, dia ajak masuk bilik, nk tido katanya
Rasanya, sebelum tu kot dia buat hasil seni kat sofa tu..
Agaknya tu sebab ajak mama masuk bilik
Bagi mama tak perasan dia ada buat "keje"
pandai cover line ok... huhuhu

Ok tu cerita camne hasil seni ni terjadi ye...
So sahur tadi, mata sakit je tgk hasil seni anakanda ku ini,


Habis2 sahur terus ambil Basic H n berus gigi ni. Basic H “ Safe for you, Your home and Planet” J

Ok, letak setitik Basic H sikit, then berus. Cari berus yang lembut coz macm ni sofa kulit so xleh kasar2 takut kulit tu rosak tapi kulit PVC no hal kot coz dia jenis licin kan.

Tadaaaa...

Akhirnya.... 
Contengan seni my hero yang bertuah  dapat dihilangkan. 
Ada  sikit2 lg saya tak  sempat nkgosok sgt coz azan Subuh dan berkumandang, 
So kena stop dulu solat n siap2 gi keje.
 Malam ni akan ku gosok lagi hehehhe.
Yang pasti mmg kena tengok pergerakan anak bertuah ku itu. 
Mau jadi singa mama dia ni kalau ada hasil seni lain plak huhuhuhu

So, kalau korang rasa sofa or handbag or apa2 barang kesayangan korang  ada contengan macam ni,
 Meh try Basic H ni. 
Actually Basic H ni pencuci pelbagai guna yang selamat.
Macam2 boleh kita cuci dengan Basic H ni tau.

Berminat nak dapatkan Basic H ni, Just Contact je saya n saya akan terangkan cara menggunakan Basic H dengan berkesan .

Contact Us:
Suhaila | 012-3160991
Halimi | 012-3160091
Join us
HITMAN~We Hit The Target~

Jul 1, 2014

Vivix Tonik Ajaib - Promosi Bulan Julai

Assalamualaikum semua..
Ada tak yang ternanti2 promosi Shaklee bulan  Julai ni
Ok, Promosi buy 6 free 1 bulan ni ialah..
VIVIX...

Wowweeee Vivix tu, mmg ramai yang tunggu promosi ni
Almaklumlah Vivix ni produk premium yang sentiasa hot dan sudah terbukti keberkesanannya dalam mencegah pelbagai jenis penyakit kronik

Yang tak kenal rupa Vivix..meh saya tunjuk



Tu dia rupanya Vivix, cecair pekat merah  yang mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi dengan kandungan Resveratrol dan Polifenol yang lain yang mampu mencegah, melindungi dan menyokong kesihatan keseluruhan dalam badan kita. 

Vivix juga adalah tonik anti penuaan, yang nak sentiasa awet muda dan cantik berseri-seri, Vivi mmg la yang terbaik. 


Satu lagi, untuk perokok yang berhasrat untuk berhenti merokok
Vivix also the best, ramai yang dapat berhenti merokok dengan jayanya selepas mengamalkan Vivix


Macammna nak dapatkan Vivix ni..
Mudah je, Contact je saya or suami di nombor yang tertera 
Insyaallah kami akan berikan the best consultation pada anda

HITMAN~We Hit The Target~
Suhaila | 012-3160991
Halimi | 012-3160091