Mar 14, 2014

Feeling2 WAHM :)

Assalamualaikum semua :)

Best kan dapat duk rumah full time, uruskan suami n anak2, masak n main2 dengan anak n bekerja dr rumah tapi anak2 semua kita dpt uruskan.. ohhhh mmg indah n moga impian itu akan tercapai..yess itu azam saya tau...

Now, feeling2 as WAHM utk sebulan coz Sue cuti separuh gaji. Hari tu anak warded n dr xray doctor nampak ada effection kt paru2, so doctor advise untuk jaga Mikail until dia fully recover because doctor risau if hantar juga Mikail kt BS, n budak2 kt situ ada yg selsema n batuk, Mikail akan kena jangkitan dgn cepat since kuman tu ada lg. So dgn advise dr doktor tu, maka husbnd pun setuju untuk sue cuti jaga anak..yeayyyy mmg suka sgt2 kikiki..kalau leh cuti teruss pun takpe oppssss...

Tapi serius suka sgt keadaan skrg, semua tahu kan Sue n husband berbisnes Shaklee n nyata bisness ni mudah.Even Sue duduk di rumah tapi still dapat berbisness n coaching anak cucu bisnes ni..coz Shaklee ni 90% semuanya online. Bisness jalan n family pun terjaga gitu.

Alhamdulillah setelah lebih kurang 3 bulan join Shaklee, closing bulan Februari tadi kami telah naik rank Supervisor which income pun naik 4 angka :)..hopefully, pendakian untuk ke rank seterusnya dapat dicapai n impian WAHM untuk selamanya tercapai..insyaallah :). . sue takkata bisness ni mudah tapi tak juga susah.. Yang pasti apa yg perlu adalah usaha,positif,mahu belajar dan diajar n amalan2 solat dhuha, tahajjud, solat syukur juga mesti ada, kita mesti yakin n percaya, rezeki datang dariNYA juga..

Harapan Sue juga dapat membantu anak2 cucu Shaklee di bawah group kami mengecapi kejayaan bersama2. So if ada yang berminat nk join our group.yg super duper best ni, jgn malu2 contact us ok...kami mencari bakal2 leader yg bermotovasi, positif dan ingin berjaya.

Feb 28, 2014

Thank You Allah :)

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..masih lagi diberi kesihatan dan ketenangan
Hari ni 28 Februari 2014, hari terakhir di bulan Februari yang mana jatuh pada hari Jumaat, 
Penghulu segala hari...Semoga kita semua mendapat keberkatan apa saja yang kita lakukan di hari ini dan hari2 seterusnya..Aminnn


Bulan Februari 2014 ni walaupun 28hari tapi mcm2 terindah yang terlakar dalam hidup Sue n suami
Boleh kata bulan penuh dengan kesuksesan dan keceriaan
Pengiktirapan dalam kerjaya sekarang..
Permulaan langkah ke arah yang lebih tinggi dalam perniagaan..
Semoga kesuksesan ini akan berterusan dan diberkati olehNYA 
Alhamdulillah...syukur dengan segala rezeki yang kau berikan Ya Allah
Sesungguhnya Kau telah mendengar dan mengabulkan doa2 ku


Terima Kasih Ya Allah ...
:)

Feb 27, 2014

6 Sifat Orang Berjaya

Kita semua pasti mahukan kejayaan dalm hidup. Kadang-kadang kita sering terfikir dan tertanya-tanya bagaimana orang yang dekat dengan kita lebih berjaya sedangkan kita juga sama seperti mereka juga. 
Cuba kita selidik, adakah sikap dan sifat seperti di bawah ada pada kita. Ciri-ciri orang yang berjaya mesti mempunyai sifat-sifat seperti :

1. Orang yang berjaya tidak akan membiarkan perkara lepas menguasai perkara hari ini. 
Mereka tahu kegagalan adalah sebahagian halangan untuk berjaya. Rami orang menjadikan kegagalansebagai satu langkah kejayaan namun bagi orang yang bijak, mereka mahu terus melupakan perkara lepas kerana beranggapan perkara lalu biarlah berlalu. Mereka hanya melihat perkara hari ini sebagai satu peluang untuk berjaya.

2. Orang berjaya tidak lari darpada masalah. 
Semua orang mempunyai masalah, tidak kiralah sama ada mengenai perniagaan, pelajaran, pekerjaan, kewangan, kesihatan dan sebagainya. Orang bijak tidak akan sesekali melarikan diri daripada masalah sebaliknya berdepan untuk menyelesaikan masalah.

3. Orang berjaya tidak fokus terhadap perkara negatif
Mereka tahu bahawa pemikiran mengawal segala tindakan. Oleh itu, merekamemilih untuk hanya fokus perkara positif sahaja. Memikirkan perkara positif membantu memudahkan sesuatu tugasandan mencapai impian.


4. Orang berjaya tidak risau mengenai apa yang orang lain fikirkan pasal mereka. 
Mereka tidak sesekali membenarkan pendapat negatif mempengaruhi kehidupan mereka yang sedang bahagia, bagi mereka dunia ini terlalu singkat untuk mendengar perkara tidak baik dan melakukan perkara yang tidak baik.


5.Orang yang berjaya tidak suka membazirkan masa. 
Mereka sering menghasilkan perkara yang bermanfaat pada masa yang terluang. Mereka tidak suka membazirkan masa melaksanakan tugasan yang tidak mendatangkan kegunaan pada masa depan. Setiap masa adalah sangat berharga dan beranggapan masa tidak mungkin boleh kembali berputar.

6. Orang yang berjaya tidak akan meluangkan masa bersama orang yang memberi aura negatif kepadanya.
Disebabkan itu, kebanyakan mereka gemar dilihat lebih rapat dengan golongan bijak pandai. Mereka lebih suka menghabiskan masa  bersama keluarga, teman dan kenalan yang berkongsi perkara yang positif dan terbaik dalam hidup. Namun, mereka tak pernah memandang rendah kemampuan orang lain tetapi menghadkan masa ketika bersama dengan orang-orang yang negatif.

Sumber : Harian Metro

So, tepuk dada, tanya diri sendiri, adakah kita mempunyai sifat2 di atas. Jika ada kelemahan dan kekurangan kita, masih ada masa untuk bertindak dan mengubahnya. Kejayaan kita hari ini adalah dari usaha dan sifat kita yang positif.

Pilihan Set Slimming Shaklee

Assalamualaikum semua :)
Mencari-cari produk untuk menguruskan badan secara sihat dan selamat???
Jawapannya semestinya produk dari Shaklee.
Bahan2 yang terkandung di dalamnya adalah selamat dan dari sumber semulajadi.
So, xperlu risau n was-was bila consume produk dari Shaklee ni..


Ok, cerita pasal Set Slimming Shaklee ni..
Terdapat Pilihan Set sepeti di atas yang boleh anda pilih mengikut kemampuan dan bajet anda.
1) Set Bajet Slimming
- Alfalfa 
~ Bertindak sebagai detox, membuang lemak dan toksi dalam badan

- Lecithin
~ Bertindak sebagai pemecah lemak yang tidak diperlukan

2) Set Super Slimming 
- Alfalfa 
~ Bertindak sebagai detox, membuang lemak dan toksi dalam badan

- Lecithin
~ Bertindak sebagai pemecah lemak yang tidak diperlukan

-Omega Guard
~ Mempunyai kuasa lebih power bertindak sebagai pemecah lemak dan kolesterol
~ Mempercepatkan lagi penuruna berat badan

3) Set Slimming Ibu Menyusu / Kulit Cantik
- Alfalfa 
~ Bertindak sebagai detox, membuang lemak dan toksi dalam badan

- Lecithin
~ Bertindak sebagai pemecah lemak yang tidak diperlukan

-ESP
~ Memberikan rasa kenyang, menambah tenaga dan membina otot dan mengelakkan kulit menggelebeh 

4) Set Slimming Super Power
-  Alfalfa 
~ Bertindak sebagai detox, membuang lemak dan toksi dalam badan

- Lecithin
~ Bertindak sebagai pemecah lemak yang tidak diperlukan

-Omega Guard
~ Mempunyai kuasa lebih power bertindak sebagai pemecah lemak dan kolesterol
~ Mempercepatkan lagi penuruna berat badan

-Cinch
~ Memberikan rasa kenyang, menambah tenaga dan membina otot dan mengelakkan kulit menggelebeh 
~ Mengurangkan inci pada bahagian-bahagian badan dan membentuk badan yang cantik
~ Rasa yang sedap dengan pilihan 3 perasa iaitu Coklat, Cafe Latte dan Vanilla

So, apalagi pilihana dah ada
Anda boleh pilih yang mana pilihan kalbu n mengikut keperluan anda.
Nak tahu harga n more details,

PM/Contact/Wassap Je:
SUHAILA | 012-3160991
HALIMI | 012-3160091


Kami sentiasa memberikan yang terbaik dan konsultasi percuma kepada anda :)